بهترین لنزهای نیکون برای عکاسی پرتره

قبلا و توی این مقاله، بهترین لنزهای موجود برای عکاسی پرتره رو بررسی کردیم. ولی شاید شما هم مثل من نیکونی باشین و عاشق عکاسی پرتره. 😉 اگه وارد عکاسی پرتره شدین و میخواین بدونین بهترین لنز نیکون برای عکاسی پرتره چیه، جوابتون همینجاست! این مقاله رو تا آخر بخونین. توی این مقاله چنتا از بهترین لنزهای نیکون برای عکاسی پرتره رو بررسی میکنم تا در نهایت بتونین بهترین لنز نیکون برای عکاسی پرتره رو انتخاب کنین.

موقع خرید لنز نیکون به چه مواردی توجه کنیم؟
وقتی دنبال بهترین لنز نیکون برای عکاسی پرتره هستین، باید به چنتا نکته حیاتی توجه کنین. بیاین ببینیم این نکات چیا هست:
اعوجاج یا دیستورشن (Distortion)
اکثر لنزها از حداقل یکی از انواع خطای اعوجاج رنج میبرن. حتی گرونترین لنزها هم تا حدی خطای اعوجاج رو دارن. در حالت ایدهآل، باید لنزی پیدا کنین که اپتیک اون کمترین انحراف رو داشته باشه. مطمئنا هیچکدوممون نمیخوایم صورت مدلمون زشت و بدشکل ثبت بشه!
شارپنس
هر عکاسی دوست داره لنزش بیشترین حد ممکن از شارپنس رو داشته باشه. اما حقیقت اینه که کیفیت لنزها و اپتیک ها بسیار متغیره. حتی اگه دو لنز از یک شرکت سازنده رو باهم مقایسه کنین، باز هم با هم تفاوت دارن. بهترین راه تشخیص این مورد اینه که درمورد لنزهای مختلف تحقیق کنیم. بعضی لنزها مستعد کمبود شارپنس هستن. با کمی تحقیق و بررسی در مورد لنزها، میشه این مورد رو متوجه شد.
بوکه
نکته مهم توی عکاسی پرتره اینه که سوژه رو از پس زمینه جدا کنیم. و بهترین راه برای اینکار اینه که هرچی پشت سوژه هست رو تار کنیم. هر لنزی، تا درجه مشخصی میتونه پس زمینه رو تار کنه. (که اصطلاحا بهش بوکه گفته میشه). در بیشتر موارد، لنزهایی که بوکه بافتدار و درهم برهمی ایجاد میکنن، بهتر هستن. پس دنبال لنزهایی بگردین که این افکت خاص رو ایجاد میکنن.
ابعاد/وزن
ابعاد و وزن لنز عکاسی پرتره میتونه روی کار شما اثر بذاره. مسلما نمیخواید که لنزتون خیلی سنگین باشه چون حمل کردنش طی یک روز کامل میتونه بسیار خسته کننده باشه. همچنین نمیخواید که خیلی هم سبک باشه. چون ممکنه به راحتی حین کار آسیب ببینه.
قیمت
لنزهای مخصوص عکاسی پرتره کلا گرون هستن. خیلی از اونها قیمتی بین چند صد تا چند هزار دلار دارن. اگه برای کارهای حرفهای تجهیزات میخرین، پس روی یک لنز سطح بالا سرمایه گذاری کنین. اما اگه تازه شروع کردین و میخواین توی عکاسی پرتره پیشرفت کنین، خریدن یک لنز مقرون به صرفه هم منطقیه.
1. Nikon AF-S FX NIKKOR 50mm f/1.8G
میخواین به صورت جدی وارد عکاسی پرتره بشین ولی پول کافی برای خرید لنز گرون ندارین؟ همیشه یک انتخاب عالی هست! لنز 50mm f/1.8. چیزی که این لنز رو اینقدر جذاب میکنه، قیمت ارزونشه. قیمت لنز 50 میلیمتر نیکون حدودا 200 دلاره. اگه بخواین کارکرده بگیرین، چیزی کمتر از 100 دلار براتون هزینه داره! نکته مثبت دیگه در مورد این لنز اینه که یک لنز همه کارهست! میتونین از این لنز برای هرکاری از عکاسی خیابانی گرفته تا عکاسی پرتره استفاده کنین. فاصله کانونی این لنز به اندازه کافی کوتاه هست که به سوژه نزدیک بشین. اما در عین حال اونقدر بلنده که اعوجاج لنزهای واید مثل 35 و 24 میلیمتر رو نداره.

نکته منفی در مورد این لنز یکی پلاستیکی بودنشه و دیگری عدم عایق بندی در برابر شرایط جوی نامناسب. به همین دلیل باید تو استفاده های طولانی، به خوبی ازش مراقبت کنین. اگرچه خطای اعوجاج این لنز خیلی کمتر از لنزهای واید هست، اما هنوز هم کمی اعوجاج در گوشههای عکس مشاهده میشه.
نقاط قوت:
- خروجی شارپ.
- دیافراگم بسیار باز f/1.8 به شما امکان عکاسی در شرایط نوری ضعیف رو میده.
- ابعاد کوچیک این لنز یعنی اینکه میتونین هرجایی با خودتون ببرینش.
نقاط ضعف:
- با وجود اعوجاج کم، هنوز هم ممکنه روی عکسهای پرتره شما تاثیر منفی بذاره.
- با این لنز نمیتونین عکسهای پرتره کاملا بسته بگیرین.
- بوکه این لنز به خوبی سایر لنزهای مناسب برای عکاسی پرتره نیست.
2. Nikon AF-S NIKKOR 24-85mm F/3.5-4.5 G

دوست ندارین با لنزهای پرایم کار کنین؟ راحتی استفاده از لنزهای زوم رو ترجیح میدین؟ پس لنز نیکون 24-85mm براتون مناسبه. ازونجایی که این لنز، یک لنز کیت نیست؛ پس کیفیت خروجی خوبی داره. با این حال، سادگی استفاده ازش، باعث میشه این لنز مناسب برای افراد مبتدی باشه.
از طرف دیگه، لنز 24-85 بهترین لنز برای عکاسی پرتره نیست. بازترین دیافراگم این لنز F/3.5 هست که برای عکاسی در نور کم افتضاحه! و اینکه فاصله کانونیش از 24 میلیمتر شروع میشه. یعنی خطای دیستورشن (اعوجاج) بالایی داره.
پس چرا این لنز رو توی لیستمون قرار دادیم؟ چون با قیمت کمتر از 500 دلار برای مدل نو و کمتر از 150 دلار برای کارکرده، جزو لنزهای مقرون به صرفه هست. به علاوه اینکه اگه از فواصل 50 تا 85 این لنز برای عکاسی پرتره استفاده کنین، کیفیت خروجی خیلی خوبی داره.
اگه پول کافی برای خرید لنزهای گرون قیمت ندارین، لنز نیکون 24-85mm انتخابی عالی برای شماست.
نقاط قوت:
- قیمت و کارآیی مناسب برای افراد علاقمند به عکاسی.
- رنج فاصله کانونی مناسب برای گرفتن عکسهای پرتره متفاوت.
- قابل حمل بودن و وزن کم که موجب میشه همه جا همراهتون باشه.
نقاط ضعف:
- بدنه پلاستیکی این لنز موجب میشه ارزون و سطح پایین به نظر بیاد.
- کیفیت اپتیکی این لنز قابل قیاس با لنزهای پرایم نیست.
3. Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR
ممکنه عکاسی پرتره با فاصله کانونی کمتر از 50 میلیمتر به مذاق خیلیها خوش نیاد. و به همین خاطر لنز 24-85 رو دوست نداشته باشن. اگه میخواین انعطافپذیری بیشتری با عکاسی پرتره داشته باشین، به لنز 70-200mm f/2.8 یه نگاهی بندازین. قیمت نوی این لنز حدود 2700 دلاره که خیلی از دو لنز قبلی گرونتره. اما قیمتش کاملا قابل توجیهه. چون این لنز، یکی از بهترین لنزهای زوم نیکون برای عکاسی پرتره هست که تو بازار موجوده. و اگر قیمتش فراتر از بودجه شماست، میتونین با حدود 700 دلار یا کمتر، مدل کارکردهش رو بگیرین.

لنز 70-200 مثل اسب براتون کار میکنه! با قابلیت زوم این لنز، میتونین پرترههای بسته بدون اعوجاج بگیرین. و از اونجایی که فاصله کانونیش تا 200 میلیمتر میرسه، میتونین بوکههای فوقالعاده با این لنز بگیرین.
نقاط قوت:
- محدوده وسیع فاصله کانونی که به شما اجازه میده از فواصل نزدیک تا دور عکاسی کنین.
- حداکثر دیافراگم f/2.8 ثابت که این لنز رو برای عکاسی در شرایط کم نور عالی میکنه.
- کیفیت ساخت بسیار بالا که دوام لنز رو تضمین میکنه.
نقاط ضعف:
- ابعاد و وزن این لنز ممکنه شما رو خسته کنه. خصوصا اگر تایم عکاسیتون زیاد باشه.
- رینگ فوکوس این لنز کمی بد جاست که ممکنه موجب سردرگمی عکاسان نیکونی بشه.
4. Nikon AF-S FX NIKKOR 85mm f/1.4G Lens

به دلایل فراوان، لنز 85 میلیمتر یکی از بهترین لنزهای نیکون برای عکاسی پرتره هست. اول اینکه فاصله کانونی بسیار ایدهآلی داره. با این لنز میتونین بدون داشتن اعوجام، عکسهای پرتره کلوزآپ بگیرین. همچنین با این لنز میتونین به اندازه کافی از سوژه دور بشین؛ ولی عکسی بگیرین که حس و حالی صمیمانه و نزدیک داره.
کیفیت بوکه های این لنز، چیزیه که همه عکاسها رو شیفته خودش کرده. عکسهای این لنز، حتی در بازترین دیافراگم (f/1.4) هم بسیار شارپه. درواقع، بوکه و تاری پس زمینه خیره کننده این لنز، موجب میشه که سوژه کاملا از بک گراند جدا بشه و به چشم بیاد.
مزیت دیگه لنز 85 میلیمتر نیکون اینه که ابعاد بزرگی نداره. یعنی اینکه برای حمل و نقل مناسبه و توی عکاسیهای طولانی مدت، شما رو خسته نمیکنه. پس جای تعجبی نداره که این لنز، برای عکاسی عروسی یا عکاسی از ایونت ها بسیار مناسب باشه. ضمن اینکه با قیمت 1500 دلاری، سرمایهگذاری کاملا معقول و ارزشمندیه.
نقاط قوت:
- بدنه مقاوم این لنز موجب میشه برای هر شرایط آب و هوایی مناسب باشه.
- طراحی ارگونومیک این لنز، حس خوبی بهتون میده و شما رو در عکاسیهای طولانی مدت، خسته نمیکنه.
- خطای اعوجاج بسیار بسیار کم، موجب میشه چهره سوژه از فرم طبیعی خودش خارج نشه.
نقاط ضعف:
- سرعت اتوفوکوس آهسته که ممکنه موجب بشه برخی صحنهها رو از دست بدین.
- نداشتن رینگ دیافراگم موجب میشه برای استفاده روی دوربینهای منوآل مناسب نباشه.
- فاصله کانونی ثابت ممکنه گاهی شما رو برای گرفتن عکس از فاصله نزدیک، به چالش بندازه.
5. Nikon AF DC-NIKKOR 135mm f/2D

عبارت DC روی این لنز مخفف عبارت Defocus Control هست. این قابلیت فریبنده، موجب میشه که شما بتونید بوکه لنز رو دستکاری کنید. پس اگه به بوکه و تاری پس زمینه علاقه دارین، این لنز میتونه جزو کلکسیون شما باشه. این لنز نقریبا یک لنز تک کاره ست. پس عقلانیه که قیمتی بیشتر از 1500 دلار نداشته باشه.
روی لنز نیکون 135 DC یک رینگ وجود داره که به کمک اون میتونید بوکه پس زمینه و پیش زمینه رو کنترل کنید. و در صورت نیاز میتونین بوکه رو دستکاری کنین تا سوژه شما نرمتر ثبت بشه.
اگه نمیخواین از قابلیت Defocus Control این لنز استفاده کنین، همیشه میتونین اون رو روی صفر بذارین و قفلش کنین. به محض غیرفعال کردن این قابلیت، تبدیل به یک لنز معمولی میشه که خروجی بسیار شارپی داره.
مردم به این دلیل تمایل زیادی به استفاده از لنز DC دارن چون فکر میکنن این لنز فقط برای عکسهای با فوکوس نرم مناسبه. در حالیکه نمیدونن این لنز، یکی از بهترین لنزهای نیکون برای عکاسی پرتره هست که میتونن داشته باشنش.
نقاط قوت:
- فاصله کانونی عالی برای گرفتن عکسهای پرتره کلوزآپ و بسته
- امکان ایجاد افکت های خلاقانه با رینگ کنترل Defocus
- بوکههای فوقالعاده با دیافراگم 9 تیغه
نقاط ضعف:
- اگه با لنز ناآشنا باشین، ممکنه گیج کننده باشه.
- طراحی قدیمی موجب میشه قابلیتهای مدرن مثل لرزشگیر اپتیکال نداشته باشه.
- بدنه تمام فلزی ممکنه کمر شما رو خم کنه!
نتیجه گیری: بهترین لنز پرتره نیکون کدام است؟
انتخاب بهترین لنز نیکون برای عکاسی پرتره بستگی به سبک عکاسی شما داره. اگه شما علاقه به عکاسی پرتره تفننی دارین، میتونین با لنزهای 50 میلیمتر یا 24-85 شروع کنین. وقتی برای ارتقای کارتون آماده بودین، میتونین روی لنزهای 85 میلیمتر، 70-200 میلیمتر یا 135 میلیمتر سرمایهگذاری کنین.
قبل از اینکه پولهاتون رو خرج کنین، مزایا و معایب هرکدوم رو در نظر بگیرین. به این ترتیب، میتونین بهترین لنز نیکون برای عکاسی پرتره رو انتخاب کنین و بیشترین استفاده رو ازش ببرین.
مثل همیشه هر سوالی که داشتین میتونین از طریق راههای ارتباطی از من بپرسین. و مثل همیشه قول میدم که به همه سوالاتتون جواب بدم. امیدوارم از این مقاله هم استفاده لازم رو ببرین.
دیدگاهتان را بنویسید