17 روش هوشمندانه برای کسب درآمد از عکاسی

چطور از عکاسی کسب درآمد کنم؟ اگه شما هم عکاس باشین، حتما بارها این سوال رو از خودتون پرسیدین. آیا به کسب درآمد از عکاسی فکر کردین؟ آیا شما هم عکاس هستین و پول درآوردن از طریق عکاسی براتون مشکله؟ اکثر افرادی که وارد عکاسی میشن، دنبال پول درآوردن از عکاسی نیستن. یا حداقل، اولش به کسب درآمد از عکاسی فکر نمیکنن. عکاسی یک حرفه هنریه. چیزی که عکاسی رو جذاب میکنه، داشتن درآمد بالا نیست. بلکه مثل سایر هنرهای دیگه، عطش و علاقه فردی برای انجام کاری خلاقانه، سرگرم کننده و ارزشمند هست که عکاسی رو جذاب میکنه.
ولی نکته بزرگ در مورد یک رشته هنری مثل عکاسی، اینه که علیرغم سرگرم کننده بودن و یک روش جالب برای گذران زمان، یک حرفهی سودآور نیز هست. میشه درآمد خوبی از عکاسی کسب کرد. اما شاید برای شما هم سوال باشه که چجوری از عکاسی کسب درآمد کنم؟ آیا کسب درآمد از عکس گرفتن آسونه؟ توی این مقاله قصد داریم چند روش هوشمندانه کسب درآمد از عکاسی رو باهم بررسی کنیم.
آمادهاین تا سرگرمی خودتون را به یه حرفه واقعی تبدیل کنین؟ پس برای آموزش کسب درآمد از طریق عکاسی با این مقاله همراه باشین:
بهترین روشهای کسب درآمد از عکاسی که هیچ جا نخوندید!
1. برای مشتریان عکس بگیرید.
در ایدهآلترین حالت، شما باید استودیو خودتون را داشته باشین (یا یک استودیو اجاره کنین) تا بتونین پیشنهاد عکاسی به بقیه بدین. با این حال، بسیای از مشتریان هستن که عکاسی در فضای باز یا لوکیشنی خاص رو ترجیح میدن. پس اگر هنوز استودیو خودتون رو ندارین، هنوز هم فرصتهای بسیار زیادی برای شما وجود داره. مردم همیشه به یه عکاس حرفهای نیاز دارن تا تمام لحظات خاص زندگیشون رو ثبت کنن؛ با استودیو یا بدون استودیو.
برای شروع، تنها کاری که باید انجام بدین اینه که نمونهکارهای قوی داشته باشین، وبسایت خودتون رو راه بندازین، به دوستان و خونواده خودتون پیشنهاد عکاسی بدین، عکسهاتون رو توی شبکههای اجتماعی به اشتراک بذارین و هرکاری که میتونین انجام بدین تا بقیه در مورد کیفیت کار شما با آشناهاشون صحبت کنن.
برخی از کارهایی که میتونین انجام بدین:
- عکاسی بارداری
- عکاسی نوزاد
- عکاسی از حیوانات خانگی
- پرترههای خانوادگی
- عکاسی از چهره
- عکاسی از ساختمانها برای تبلیغات
بر اساس نوع عکاسی که انجام میدین،حتی میتونین روزانه یک میلیون تومن کسب درآمد از عکاسی داشته باشین. وقتی لیست قیمت خودتون رو آماده میکنین، حتما تحقیق کنین. ببینین عکاسهای دیگه توی ناحیه شما چه قیمتهایی دارن و بر اساس اون لیست قیمت خودتون رو تعیین کنین. نکته بسیار مهم توی این بخش اینه که همیشه هم قیمت پایین داشتن خوب نیست! برای خود من خیلی پیش اومد که گاها قیمت پایینتر از بقیه دادم و به همین خاطر کارفرما فکر کرد توانایی انجام اون پروژه رو ندارم. پس قیمت شما نباید حتما کمتر از بقیه باشه. بلکه باید رقابتی باشه. در مورد تدوین تعرفه خدمات عکاسی، حتما مقاله زیر رو بخونین.
2. عکسهاتون یا مجوز اونها رو در سایت های فروش عکس بفروشید.
آیا شما مجموعهای بزرگ از عکسهای باکیفیت دارین؟ چرا اونها رو در سایت های فروش عکس ثبت نمیکنین؟ کسب درآمد از طریق فروش عکس، یکی از بهترین روشهای کسب درآمد از عکاسی هست. از سایتهای معروف فروش عکس در ایران میشه به استوک فوتو، عکس بردار و عکس باکس اشاره کرد. همچنین سایت های خارجی زیادی هم برای کسب درآمد از طریق فروش عکس وجود داره که میتونید توی این مقاله با تعدادی از اونها آشنا بشید. به جز همکاری با سایت های فروش عکس، میتونید عکسها رو توی اکانت فلیکر خودتون آپلود کنید و مجوز فروششون رو از طریق Getty Images فراهم کنید.
چجوری با فروش عکس درآمد کسب کنیم؟
معمولا ثبت نام و فروش عکس توی این سایتها رویه ثابتی داره:
- به عنوان همکار ثبت نام کنید. باید یکسری اطلاعات پایه درباره خودتون به سایت مرجع بفرستید و مدارک تایید هویت خودتون رو هم بارگذاری کنید.
- دستورالعملهای فروش عکس در سایت رو به دقت بخونید.
- عکسهاتون رو آپلود کنید و اطلاعات مربوط به عکس، توضیحات عکس و کلمات کلیدی مرتبط رو بهش اضافه کنید.
- عکسها رو برای بازبینی ثبت کنید.
3. در مسابقات عکاسی شرکت کنید.
فکر میکنین توانایی و مهارت شما برای شرکت در مسابقه عکاسی کافی نیست؟ دوباره فکر کنین! فقط عکاسهای حرفهای نیستن که توی این مسابقات شرکت میکنن. معمولا ترکیبی از عکاسها با سطوح مختلف تجربه و تخصص توی این مسابقات شرکت میکنن و رقبای شما فقط عکاسان ماهر نیستن. پس نگران نباشین و شانس خودتون رو امتحان کنین.
برای شرکت در مسابقات عکاسی براتون چند توصیه دارم. اول اینکه سعی کنید عکسهای منتخب جشنوارهها و مسابقات قبلی رو ببینید. اینطوری هم با دیدگاه داورها بیشتر آشنا میشید و هم ایدههای خوبی میگیرید. دوم اینکه سعی کنین برنامهریزی دقیقی برای عکاسی داشته باشین و چند زمان مشخص رو برای عکاسی مختص شرکت در مسابقه عکاسی اختصاص بدین. نکته آخر هم اینکه در زمان برگزاری نمایشگاه آثار برگزیده مسابقه، سعی کنین اونجا حضور داشته باشین و با سایر عکاسها، داورها یا علاقمندان به عکاسی، شبکهسازی ایجاد کنید. درمورد شبکه سازی حتما مقاله زیر رو بخونین!
چه چیزی برای از دست دادن دارین؟ حتی اگه برنده جایزه نقدی هم نشین، شرکت در مسابقات عکاسی به افزایش اعتماد به نفس شما کمک میکنه و با کسب تجربه، حرفهای تر میشین.
مسابقات عکاسی بسیار زیادی هم در سطح کشور و هم در سطح بینالمللی برگزار میشه که میتونین توی اونها شرکت کنین. برخی از این مسابقات جوایز چند میلیونی دارن. پس برای امتحان کردن بد نیست؛ درسته؟
4. به یک آژانس برگزاری تور ملحق بشید.
عکاسی و سفر خیلی به هم مرتبط هستن. به طوریکه هدف خیلیها از یاد گرفتن عکاسی، اینه که بتونن توی سفرهاشون عکسهای خیلی خوبی بگیرن. پس چرا از عکاسی در سفر درآمد کسب نکنیم؟ یک راه برای انجام این کار اینه که به یه شرکت برگزاری تور برین و از مشتریان اونها عکس بگیرین. مثلا اگر ساکن شهرهای جنوبی یا شمالی هستین، میتونین توی کشتیهای تفریحی عکاسی کنین. یا اینکه توی مناطق تاریخی و دیدنی تهران اینکار رو انجام بدین. البته عکسهایی که میگیرین باید ضوابط و معیارهای کیفی خاصی داشته باشه و باید تعداد مشخصی در روز عکس بگیرین.
طبیعت این کار اغلب فصلی هست و توی فصولی که گردشگر کمتره، شما هم کار کمتری دارین.
5. از توریستها عکس بگیرید.
نوع دیگهای از عکاسی که اخیرا محبوب شده، استخدام کردن عکاس توسط توریستهاست. این کار متفاوت از استخدام شدن برای شرکتهای تور و آژانسهای مسافرتیه. معمولا باید یک روز کامل همراه یک زوج یا خانواده که عکسهای خیلی عالی از سفرشون میخوان باشین. درواقع باید مهارتهای ترکیبی یک عکاس سفر و یک عکاس پرتره/عروسی رو داشته باشین. همچنین باید دانش و اطلاعات کافی در مورد مکانهای عکاسی محلی داشته باشین. شما علاوه بر اینکه عکاس هستین، درواقع نقش یک راهنمای تور رو هم دارین. این کار برای شهرهای پر توریست مثل تهران، اصفهان، شیراز، تبریز و … خیلی عالیه.

6. یک بلاگ عکاسی یا کانال آپارات و یوتیوب ایجاد کنید.
بلاگرها از طریق تبلیغات و یا محتوای اسپانسر شده کسب درآمد میکنن. اگه شما توانایی نوشتن تخصصی در زمینه عکاسی رو دارین، یک روش هوشمندانه کسب درآمد از طریق عکاسی میتونه راهاندازی بلاگ عکاسی خودتون باشه. میتونین آموزشها، ترفندها و نکات آموزشی رو به اشتراک بذارین یا اینکه در مورد تجهیزات و نرمافزارهای عکاسی، نقد و بررسی بنویسین.
به طور مشابه، با راهاندازی یک کانال توی آپارات و یوتیوب، میتونین کدرآمد کسب کنین. خوراک این کانالها هم همون محتوای قبلی (آموزش، نقد و بررسی، ترفند و …) هست؛ اما در قالب ویدیو. با این وجود، قبل از اینکه از وبلاگ یا کانال آپارات و یوتیوب خودتون کسب درآمد داشته باشین، باید تعداد قابل توجهی فالوور و بازدیدکننده جذب کنین.
7. مربی بشید.
تعداد افرادی که دوربین دارن این روزها خیلی زیاد شده. اگه چیزی برای یاد دادن داشته باشین، تمام این افراد میتونن شاگردان بالقوه برای شما باشن. وقتی کار شما به اندازه کافی خوب و قوی باشه، میتونین برای افراد علاقمند به یادگیری، ورکشاپ برگزار کنین. هم کلاسهای حضوری و هم کلاسهای آنلاین. با توجه به رقابتی شدن عکاسی، ورود به بخش آموزش میتونه سودآورترین درآمد از عکاسی رو براتون به ارمغان بیاره. توی بحث آموزش، از چند طریق میشه درآمد کسب کرد:
- کتاب بنویسید. از بین توانمندیهاتون، یک موضوع انتخاب کنین و دربارش کتاب بنویسین. این کار خیلی راحتتر از تولید کتابهای الکترونیکیه. هنوز هم ناشران سنتی خیلی خوبی برای چاپ کتاب وجود دارن. بعلاوه اینکه این کار تجربه خیلی خوبی براتون به همراه داره.
- مقاله بنویسید. این کار هم میتونه به صورت چاپی یا آنلاین انجام بشه. سایت من، این کار رو به صورت آنلاین انجام میده.
- ورکشاپ برگزار کنید. وقتی که نام شما مطرح بشه و سبک و استایل عکاسی شما مشخص بشه، میتونین برای افراد علاقمند اون حوزه ورکشاپ برگزار کنین.
- مربی عکاسی بشید. مردم همیشه دوست دارن از افراد خوب و موفق یاد بگیرن. اگه تو حوزه کاری خودتون جایگاه مناسبی دارین، میتونین یک به یک به علاقمنداتون آموزش بدین و مربیشون باشین.
- ویدیوهای آنلاین منتشر کنین. قبلتر به این مورد اشاره کردیم. از اونجایی که آموزش یک به یک به تمام افراد ممکن نیست، پخش ویدیو خیلی عالیه. میتونین لایو بذارین یا اینکه یک مجموعه آموزش ویدیویی ضبط و منتشر کنین.
8. عکسهای چاپ شده خودتون رو بفروشید.
یک عکس زیبا، در واقع یک اثر هنریه و مردم برای هنر، پول خوبی پرداخت میکنن. اگه میخواین از طریق چاپ و فروش آثارتون کسب درآمد کنین، میتونین از این چند روش استفاده کنین:
- عکسهاتون رو توی سایت خودتون یا سایتهایی مثل ImageKind بفروشید.
- عکسهاتون رو قاب کنین و توی فروشگاهها یا نمایشگاههای هنر و صنایع دستی اونها رو بفروشید.
- عکسهاتون رو توی کافیشاپها، رستورانها و رسانههای دیگه نمایش بدید.
- نسخههای چاپی عکسها رو به مشتریانتون پیشنهاد بدید.
- عکسهاتون رو توی گالریهای هنری منطقه خودتون نمایش بدید و بفروشید.
قبل از اینکه این کار رو شروع کنین، یک لابراتوار چاپ خیلی خوب و سطح بالا پیدا کنین که افت کیفیت نداشته باشین. احتمالا مردم بعد از خرید این عکسها، اونها رو توی منزل یا دفتر کارشون نصب میکنن. پس به عنوان یک قاعده کلی، معمولا عکسهایی که شامل آدمهای دیگه باشه رو کمتر میخرن. پس سعی کنین از فروش اینطور عکسها اجتناب کنین. البته عکسهایی که شامل عشایر یا اقوام ایرانی با لباسهای خاص باشن، معمولا از این قاعده مستثنی هستن.
9. برای مجلات و روزنامهها به صورت فریلنس کار کنید.
یکی از بهترین راههای کسب درآمد از طریق عکاسی فعالیتهای فریلنسری هست. با مجلات و روزنامههای محلی خودتون تماس بگیرین و و درباره امکان کار فریلنسری باهاشون مشورت کنین. این قطعا یک کار پایدار نخواهد بود ولی یک راه عالی برای کسب درآمد از عکاسی هست. در نهایت، بعد از اینکه ارتباط خودتون رو با یک نشریه محلی برقرار کردین، میتونین انتظار یک کار عکاسی مستمر برای پوشش رویدادهای محلی و عکاسی از داستانهای خبری رو داشته باشین.
نمونهکارهای قوی داشته باشین تا شانستون رو برای کار گرفتن افزایش بدین.

10. کسب درآمد از عکاسی پاپاراتزی. پاپاراتزی بشید!
جاهای خاصی از تهران هست که معمولا سلبریتیها اونجا رفت و آمد میکنن. اگه شما هم در مناطقی زندگی میکنین که روزانه افراد مشهور در اون رفت و آمد میکنن، عکاسی پاپاراتزی میتونه براتون جالب باشه. عکاسان پاپاراتزی درآمد خوبی دارن، ولی کارشون خیلی سخت و رقابتیه.
چطور یک پاپاراتزی حرفهای بشیم؟
- روی تجهیزات مناسب سرمایهگذاری کنید. شما نیاز به یک دوربین DSLR سطح بالا و یک لنز تله دارین. حتی ممکنه نیاز به یک دوربین کامپکت داشته باشین تا بتونین عکسهای موذیانه بگیرین. 🙂
- مجوزهای لازم از مطبوعات و یا هر مجوز دیگهای که ممکنه نیاز داشته باشین رو دریافت کنین.
- تصمیم بگیرین که میخواین فریلنس کار کنین یا به یک آژانس محلق بشین.
- با سلبریتیها در تمام حوزهها آشنا بشین: تلویزیون، سینما، ورزش و حتی سیاست.
- محلهای اصلی که سلبریتیها بیشتر اونجا حضور دارن رو پیدا کنین.
- مهارتهای ارتباطی و اجتماعی خودتون رو بهبود بدین. (شما باید بتونید با سلبریتیها و بقیه پاپاراتزیها ارتباط برقرار کنین. پس دونستن روشهای برقراری ارتباط موثر، خیلی کلیدیه)
- اگه تصمیم گرفتین که یک عکاس پاپاراتزی فریلنس باشین، از قبل بدونین که برای فروش عکسهاتون قراره با کدوم آژانس یا مجله کار کنین.
11. کسب درآمد از عکاسی فضای باز و عکاسی استریت استایل
این روزها عکاسی فضای باز و همچنین استریت استایل، طرفداران خیلی زیادی پیدا کرده. به طوریکه توی اینستاگرام هر روزه شاهد تعداد زیادی عکس از این دست هستیم. شما هم میتونین با ایجاد یک شبکه ارتباطی قوی و داشتن نمونه کارهای خوب، توی این زمینه وارد بشین و از طریق عکاسی استریت استایل، درآمد کسب کنین.
حتما به این نکته توجه کنین که کارتون خاص و جدید باشه. چون عکسهای استریت استایل خیلی خیلی زیادی هر روزه تولید میشه؛ باید ایده یا ژست خاصی داشته باشین که موجب جذابتر شدن عکستون بشه.
12. از زوجها یا رویدادها عکس بگیرید.
اگه عکاس عروسی باشین، احتمالا این خدمات رو هم ارائه میدین. عکاسی کردن از زوجها این شانس رو هم به شما میده که بتونین عکاسی عروسیشون رو هم انجام بدین. اگه مدلهای شما رضایت داشته باشن، حتی میتونین عکسهای خاصشون رو توی سایتهای فروش عکس بفروشین.
عکاسی از رویدادها و همایشها هم یکی دیگه از کارهاییه که میتونه برای شما پول بسازه. این کار هم نیاز به یک عکاس پرتره داره که خیلی سریع باشه و بتونه “لحظات” رو به خوبی ثبت کنه. همچنین باید مهارت عکاسی از استیج رو هم داشته باشه.

13. به عنوان دستیار عکاس مشغول به کار بشید.
اکثر عکاسها اغلب به یک عکاس دوم یا یک دستیار در طول انجام عکاسی نیاز دارن (مثل عکاسی عروسی و عکاسی از رویدادها). اگه فکر میکنین اعتماد به نفس کافی رو ندارین که تنهایی مشتری بگیرین و پروژههای عکاسی رو انجام بدین، میتونین به عنوان دستیار یا عکاس دوم کار کنین. این کار به شما کمک میکنه که کمکم بتونین روی پای خودتون بایستین و تجربه بیشتری کسب کنین. همچنین میتونین پول بیشتری دربیارین. چون زمان کمتری برای پروژه صرف میکنین!
فقط کافیه با عکاسان محلی نزدیک خودتون ارتباط بگیرین و ببینین که آیا نیاز به دستیار یا عکاس دوم دارن یا نه. یا اگر احساس میکنین که تماس گرفتن با کسی که اصلا نمیشناسین براتون خوشایند نیست، میتونین با پیوستن به گروهها یا باشگاههای عکاسی، با سایر عکاسها ملاقات کنین و دوستای جدید هم داشته باشین! شبکه سازی، بخش مهمی از شغل هر عکاسه. پس شبکه خودتون رو بسازین.
14. عکاسی صنعتی از محصولات انجام بدید.
عکاسی صنعتی یک ژانر خیلی بزرگ و وسیع از عکاسیه. اگه آمادگیشو ندارین که کامل واردش بشین، میتونین فقط وارد یک بخش از اون بشین: عکاسی محصول (Product Photography).
برای ورود به این بخش شما باید اطلاعات خیلی خوبی درباره نورپردازی اجسام مختلف داشته باشین. نورپردازی چرم، پارچه، شیشه، فلز و … که هرکدوم ریزه کاریهای خودش رو داره. باید محصولات رو به بهترین شکل عکاسی کنین تا آماده نمایش در وبسایت یا کاتالوگ باشن. عکاسی صنعتی رو میشه به صورت فریلنس انجام داد و هم میشه به استخدام آژانسهای تبلیغاتی دراومد.
کسب درآمد از عکاسی صنعتی هم سختیهای خودش رو داره. باید کاملا مشتری رو راضی نگه دارین و با دید هنری خودتون، بهترین خروجی رو تحویل بدین.
15. کسب درآمد از عکاسی عروسی.
برای کسب درآمد از عکاسی عروسی لازم نیست حتما وارد کسب و کار عکاسی عروسی بشین. میتونین به مشتریان قبلیتون پیشنهاد بدین یا از دوستان و بستگان خودتون شروع کنین. عکاسی عروسی معمولا سودآوری خوبی داره. بنابراین میتونه یکی از گزینههای کسب درآمد از عکاسی برای شما باشه.
نکته خیلی مهم اینه که چه بخواید عکاسی عروسی رو به عنوان کار تمام وقت خودتون انتخاب کنید چه نه، باید از بهترین تجهیزات استفاده کنین. اگر میخواید مشتریانتون خوشحال باشن و شما رو به همه دوستاشون معرفی کنن، باید کیفیت کار بالایی داشته باشین.
مهارتهایی که باید برای تبدیل شدن به یک عکاس عروسی ماهر داشته باشین:
- در عکاسی پرتره ماهر بشین. توی عکاسی عروسی، با آدمها سر و کار دارین.
- باید در نورپردازی ماهر باشین. نورپردازی خوب یکی از مهمترین فاکتورها برای عکاسی عروسیه.
- باید مهارتهای ادیت و ویرایش عکس رو به خوبی بلد باشین.
- مقالات و کتابهای مرتبط با عکاسی عروسی رو بخونین و فیلمهای آموزشی عکاسی عروسی رو ببینین.
- به عنوان دستیار کنار یک عکاس عروسی مجرب و حرفهای کار کنین.
برای کسب درآمد از عکاسی عروسی حتما باید این مهارتها رو داشته باشین. عکاسی عروسی بازار خاص خودش رو داره که همیشه جای کار توش هست. اما کاری بسیار رقابتی، حساس و پرفشاره. شما باید قواعد بیزینس رو هم به خوبی بدونین تا پول درآوردن از عکاسی عروسی رو بلد بشین.

16. برای کسب و کارهای کوچک عکس بگیرید.
یک راه عالی برای پول درآوردن از عکاسی اینه که با کسب و کارهای کوچیک همکاری کنین. این شرکتها برای تبلیغات خودشون نیاز به عکاسی دارن؛ اما نمیخوان هزینههای میلیاردی برای کمپینهای بزرگ داشته باشن.
کافیه بیرون برین؛ اونها رو پیدا کنین و خودتون رو پرزنت کنین. همراه خودتون یک کاتالوگ با کیفیت از نمونه کارهای مرتبط با اون کسب و کار رو با خودتون ببرین.
برای شانس بیشتر، یه ایده یا مفهوم برای هر کسب و کار و ارتقای اون ارائه بدین. ارائه پیشنهاد منحصر به فرد برای هریک از کافهها، رستورانها، آرایشگاهها، مزونها و … موجب میشه از بقیه متمایز بشین.
وقتی یک شبکه ارتباطی ایجاد کردین، امکان استفاده از بقیه فرصتهای کسب و کار براتون فراهم میشه.
17. کسب و کار متمرکز عکاسی خودتون رو شروع کنید.
در نهایت آخرین و واضحترین راه برای کسب درآمد به عنوان یک عکاس: شروع کسب و کار عکاسی خودتون برای بازار هدف مشخص.
راهاندازی یک وبسایت که طیف گستردهای از خدمات عکاسی رو ارائه کنه، راه خوبی برای کسب درآمد یک عکاس هست؛ اما اگه میخواید واقعا در مورد حرفهتون جدی باشین و درآمد بیشتری از عکاسی کسب کنین، باید بازار هدفتون رو مشخص کنین. مثلا اگه از عکاسی حیوانات لذت میبرین، کسب و کار عکاسی از حیوانات خانگی رو شروع کنین. عاشق سفر هستین؟ پس عکاسی در سفر رو شروع کنین. فقط مطمئن بشین که کسب و کارتون رو روی چند حوزه نزدیک و مرتبط به هم متمرکز کنین. این به شما کمک میکنه اعتبار خودتون رو افزایش بدین و دیگران شما رو به عنوان متخصص در اون حوزه بشناسن.
چرا؟ بیاین از این زاویه به موضوع نگاه کنیم: اگه یک مشتری بخواد عکاس برای عروسیش بگیره، آیا سراغ عکاسی میره که عکاسی معماری، عکاسی پرتره و گاهی هم یکی دوتا عکاسی عروسی کار کرده؟ یا سراغ عکاسی میره که منحصرا فقط عکاسی عروسی انجام میده؟ احتمالا دومی درسته.
به علاوه کسانی که دنبال عکاس میگردن، میخوان که اون عکاس تو حوزه کاری خودش یک متخصص تمام عیار باشه و بهترین فرد برای انجام کار اونها.
بنابراین اگه میخواین کسب و کار عکاسی خودتون رو شروع کنین، سراغ یک تخصص خاص برین و توی اون زمینه بهترین باشین.
حالا وقتشه عمل کنید!
شروع پول درآوردن از عکاسی به این معنیه که میتونین علاقتون رو جدیتر دنبال کنین. مسلما کار آسونی نیست. خیلی از موارد ذکر شده بالا نیاز به استعداد، مهارت و صبر خیلی زیادی داره. حالا با دونستن این موارد، وقت عمل کردنه. سعی کنین این روشها رو بررسی کنین و نقاط قوت و ضعف هرکدوم رو یادداشت کنین. ببینین کدوم یکی با روحیه شما سازگارتره. مهمتر از همه اینکه کدومش میتونه شما رو به اهداف بلند مدتتون برسونه.
ممکنه تمایل داشته باشین چند مورد از اینها رو امتحان کنین. همونطور که توی مقاله هم اشاره کردم، توصیه من اینه که با یک حوزه تخصصی شروع کنین. وقتی توی اون حوزه به یه موفقیت نسبی رسیدین، میتونین وارد یک بخش نزدیک به بخش قبلی بشین. مثلا میتونین اول عکاسی فضای باز رو شروع کنین، بعد برین سراغ استریت استایل و بعد از اون عکاسی عروسی.
من توی این مقاله سعی کردم روشهایی که میشه توی ایران انجام داد رو ذکر کنم. اگه فکر میکنین چیزی از قلم افتاده یا خودتون راه دیگهای برای کسب درآمد از عکاسی به کار میگیرین، حتما از طریق کامنت با من درمیون بذارین. منتظر موفقیتهاتون توی عکاسی هستم. 🙂
15 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من هنوز هم فکر میکنم توی ایران نمیشه از هنر درآمد خوبی داشت. ممنون که این روشها رو ذکر کردید.
اگر این حرفه رو شروع کنم بهترین راهنمایی رو از شما گرفتم
باعث افتخار منه علیرضا جان.
خیلی خوشحالم که برات مفید بوده. 🙂
سلام من حقوق خوندم و قصد دارم ارشدمم بخونم با اینکه مطمئنم هیچ کاری برای حقوق خونده مخصوصا تو ایران وجود نداره و همه چیز شده روابط اما به خاطر علاقم میخوام ارشدمو بگیرم اما برای درآمد و کار میخوام عکاسی رو شروع کنم و مستقل کار کنم ممکنه در رابطه با مستقل کار کردن گام به گام توضیح بدین ک باید از کجا و چه طور شروع کنیم که زمین نخوریم و موفق بشیم؟ مرسی
سلام خانم ستوده عزیز وقتتون بخیر.
راستش سوالتون خیلی کلیه.
کسب درآمد از عکاسی بستگی زیادی به ژانر مورد علاقتون داره. مسلما عکاسی عروسی با عکاسی خبری و عکاسی صنعتی، سه دنیای کاملا متفاوت و جدا از هم هستن. از تجهیزات مورد استفاده گرفته تا اکوسیستم و فضای کلی حاکم بر اون ژانر و …
اما در حالت کلی باید بسیار زیاد تحمل رد شدن و نه شنیدن داشته باشید.
باید آمادگی دخالت های مشتری رو داشته باشید. معمولا در 99 موارد مشتریان عزیز نظر خودشون رو به نظر عکاس ارجح میدونن.
در هر صورت سوالی که پرسیدین خیلی کلی بود. پیشنهاد میکنم از طریق ایمیل، اینستاگرام یا تلگرام، بیشتر در مورد ژانر مورد علاقتون توضیح بدید تا بتونم راهنمایی دقیقتری بکنم.
موفق باشید.
سلامم من رشته تجربی بودم تغییر رشته دادم به گرافیک بخاطر علاقم، یکی از علایقم به گرافیک عکاسی بود و عکاسی سال اول رو که پایه ی عکاسی ميشه رو درست نتونستم یاد بگیرم، و الان تازه شروع به خریدن دوربین کردم و ميخوام بصورت خیلی حرفه شروع کنم و از الان ميخوام مهارتهامو زیاد کنم و بیشتر یاد بگیرم و در کنارشم کسب درآمد داشته باشم چون ميدونم استعداد خیلی خوبی توی عکاسی دارم، و از این راه هايي که شما گفتين خیلی بدردم خورد ايشالا که بتونم بزودی ازشون استفاده کنم،ممنونم بابت این اطلاعات مفیدتون
سلام زهرای عزیز.
خیلی خیلی خوشحالم که این علاقه و اشتیاق رو در وجودت میبینم. 🙂
به احتمال قوی برای نیمه دوم سال یک دوره آموزشی داریم.
پیگیر سایت باش و حتما شرکت کن.
منتظر عکسهای عالیت هستم.
عالیه و مطالب خیلی جالب و عالی را در اختیار مون گذاشتین دمتون گرم
خواهش میکنم جناب احمدی 🙂
ممنون از شما که وقت گذاشتین و نظرتون رو نوشتین.
سلام. من دوربین ندارم اما با موبایلم عکسهای خوبی میگیرم و عاشقه عکاسی هستم.و فکر میکنم متاسفانه ذوق و استعدادم بهدلیل نداشتن دوربین حرفه ای که بتونم باهاش تو جامعه عکاسی ظاهر بشم و ازطرفی اینکه یه مادر هستم و باید تمام وقت از فرزندم مراقبت کنم تلف میشه. تو سایتهای خارجی فرصت فروش عکس باقیمتهای عالی برای افرادی که تو شرایطه من هستن وجود داره ولی متاسفانه علیرقم تلاشهام نتونستم توشون عضو بشم. الان تویه سایت عکس باکس فعالم اما هم قیمتها پایینه هم تاکنون فروشی نداشته.
سلام وقتتون بخیر.
خیلی خوبه که انقدر به عکاسی علاقه دارین. بهتون تبریک میگم.
فرمایش شما درسته. خیلی از تکنیکهای عکاسی رو با موبایل نمیشه پیاده کرد و حتما لازمه که دوربین داشته باشیم.
من پیشنهاد میکنم با توجه به علاقتون به هر طریقی که شده سعی کنین یه دوربین تهیه کنین.
الان جاهایی هستن که اقساطی هم میتونین دوربین بخرین. ترجیحا با یک مدل پایه شروع کنین تا ایشالا چند سال بعد بتونین ارتقاش بدین.
در مورد تایم نداشتن هم که فرمودین میتونین فعلا با آخر هفتهها شروع کنین و هفتهای یکی دو ساعت وقت براش اختصاص بدین.
برای فروش عکس تو سایتهای خارجی هم نمیشه چون سیستم بانکی تحریم هست و امکان تسویه حساب نیست.
مگر اینکه کسی رو خارج از کشور داشته باشین که اطلاعات حسابش رو بتونه ثبت کنه. 🙂
در مورد سرویسهای فروش عکس داخلی هم متاسفانه به دلیل ضعف قانون کپی رایت توی کشور، کمتر کسی حاضر به پرداخت هزینه برای خرید عکس از سایتهای فروش عکس هست.
هر سوال یا کمکی در مورد شروع عکاسی خواستین میتونین از طریق پیج اینستاگرام یا تلگرام با بنده در ارتباط باشین.
سلام من عاشق عکاسی هستم.هم پرتره هم دیجیتال.کلاسش رو هم رفتم اما خب واقعا دقیقا نمیدونم چطور شروع کنم.و مخصوصا چطور بتونم بدون رودروایسی از اطرافیانم هزینه دریافت کنم و هیچ وقت رک نبودم و اهل تعارف.این خیلی اذیتم میکنه.بارها شده عکس گرفتم از اطرافیان اما خب هیچ کسب درآمدی نداشتم….
سلام خانم شبان.
اتفاقا در همین مورد به زودی (توی آبان ماه) یک آموزش 3 ساعته دارم.
اگر تمایل داشتید بفرمایید تا در خدمتتون باشیم.
سلام من دوست دارم یه باغ اختصاصی برای عکاسی و تولد بچه ها بزنم و کار عکاسی رو شروع کنم ولی نه کلاسی رفتم و نه اقدامی کردم.به نظر شما این ایده خوبی برای درآمد تو شمال هست یا نه؟
سلام وقتتون بخیر.
حقیقتش اطلاعی از بازار عکاسی توی شمال ندارم و اینکه چقدر دنبال چنین چیزی هستن.
به نظرم اول از همه بهتره یک تحقیق در این زمینه بکنین و بعد واردش بشین. 🙂
اما در کل فکر میکنم یک کار بسیار فان و جذاب خواهد بود.
در مورد کلاس و آموزش هم میتونید با بنده در ارتباط باشید.